Что такое findslide.org?

FindSlide.org - это сайт презентаций, докладов, шаблонов в формате PowerPoint.


Для правообладателей

Обратная связь

Email: Нажмите что бы посмотреть 

Яндекс.Метрика

Презентация на тему Презентація Експедиція Донбас екскурсійний напрямок Застиглі миттєвості

У кожної людини є місце, де він народився, ріс і мужнів. Так звана, мала Батьківщина. Ми народилися і живемо в місті з красивим ліричним назвніем - Білозерське.Існує кілька версій про походження назви міста Білозерське. І кожна
Експедиція  «Донбас екскурсійний» напрямок «Застиглі миттєвості»Автор: Микитина Анастасія Іванівна  учениця У кожної людини є місце, де він народився, ріс і мужнів. Так На території нашого парку було Білозерське - розташоване на відстані 15 км на північ від міста У 1956 р. Білозерське одержало статус селища міського типу. У 1966 р. селище Білозерське Пам'ятник воїнам-землякамПам'ятник представляє собою скульптурне зображення Скорботної жінки із залізобетону, яка встановлена Братська могила радянських воїнівУ братській могилі поховані воїни Червоної Армії, які загинули Пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам У 80-ті роки минулого століття 320 юнаків з Добропольщіни виконували Пам'ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС У День скорботної дати, 23 квітня 2008 Пам'ятний знак шахтарям міста На честь трудових досягнень шахтарів міста був встановлений Пам'ятник срібному призеру Олімпійських ігор Олександру Первію. 22 жовтня 2010 року проізашло Джерела: ББК 84-027 Белозерское от хутора до города: г. Белозерское, Донецкой области, 2013 - 248стр.
Слайды презентации

Слайд 2 У кожної людини є місце, де він народився,

У кожної людини є місце, де він народився, ріс і мужнів.

ріс і мужнів. Так звана, мала Батьківщина. Ми народилися

і живемо в місті з красивим ліричним назвніем - Білозерське.
Існує кілька версій про походження назви міста Білозерське. І кожна з них, по-своєму, цікава.

Місцеві жителі розповідають, що в давні часи якийсь поміщик, садиба якого знаходилася на місці міста, висадив в окрузі багато бузку. Причому перевага віддавалася одному сорту з великими білими квітами - "Біла зірка". Так і повелося, що поступово розрослося село стали називати "Білой зіркой".


Слайд 3 На території нашого парку було "біле дерево";

На території нашого парку було

хтось в степу посадив білу бузок; назва місту дано

за зірками на копрі шахт; назву місту дали шофери.
Ось ще одна легенда6 в степу стояло п'ять білих українських хат, покритих соломою і потопали в вишневому цвіту. Повз цих хат проходила автотраса. Водії зупинялися біля цих хат, щоб відпочити, напитися чистої прохолодної води з криниці. Здалеку ці хати нагадували білу зірку. По-українськи, це звучить "Біла зірка". З поєднання цих слів і пішло назва нашого міста.

Слайд 4 Білозерське - розташоване на відстані 15 км

Білозерське - розташоване на відстані 15 км на північ від

на північ від міста Добропілля і однойменної залізничної станції.

Його загальна площа 248 гек­тарів. Населення налічувало 17,8 тис. жителів. Білозерська міська рада, до складу якої віднесено селище Бо­кове, підпорядкована Добропільській міській раді. Свою назву місто одержало від хутора Білозірка, з якого воно бере свій по­чаток у 1913 р.
На початку 20-го століття на місці нинішнього селища Бо­кове придбали землю декілька сімей заможних селян і збудували там свої садиби. Так в 1913 р. з'явився хутір Біло­зірка. Він знаходився неподалік від центрального шляху, що зв'язував Степанівську та Гришинську волості Бахмутського повіту Катеринославської губернії. В 1930 р. після колективі­зації землі хутора відійшли до радгоспу «Більшовик».

Слайд 5 У 1956 р. Білозерське одержало статус селища міського типу. У

У 1956 р. Білозерське одержало статус селища міського типу. У 1966 р. селище

1966 р. селище Білозерське одержало статус міста район­ного підпорядкування.

Тут проживало тоді вже біля 18 тисяч жителів.
Народження Білозерського і його розвиток пов'язані з бу­дівництвом шахт, з видобутком кам'яного вугілля, великі по­клади якого знаходяться просто на його території.

Степова зона, місто Білозерське розташований на водораздельном плато між річками Бик і Гнилуша, які є притоками річки Самари.


Слайд 6 Пам'ятник воїнам-землякам
Пам'ятник представляє собою скульптурне зображення Скорботної жінки

Пам'ятник воїнам-землякамПам'ятник представляє собою скульптурне зображення Скорботної жінки із залізобетону, яка

із залізобетону, яка встановлена на бетонному постаменті, позаду скульптури

розташована стела, виконана з цегляної кладки. Праворуч на стелі - барельєфне зображення зірки, по центру вгорі напис літерами із сталевого листа "Великие подвиги ваши бессмертны". У центрі стели і на постаменті розташовані меморіальні плити з сірого полірованого граніту з написами.

Слайд 7 Братська могила радянських воїнів
У братській могилі поховані воїни

Братська могила радянських воїнівУ братській могилі поховані воїни Червоної Армії, які

Червоної Армії, які загинули в боях на території міста

та прилеглих сіл. Точна кількість загиблих, номери військових частин і прізвища -невідомі. У 1951 році останки загиблих воїнів з окремих могил були перенесені в загальну, і в тому ж році був встановлений пам'ятник героям. У 1985 році була споруджена скульптура Скорботної матері висотою 3 метри. Напевно, в кожному населеному пункті колишнього Радянського Союзу є пам'ятник загиблим воїнам. Це місце є священним.

Слайд 8 Пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам
У 80-ті роки минулого століття 320

Пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам У 80-ті роки минулого століття 320 юнаків з Добропольщіни

юнаків з Добропольщіни виконували свій інтернаціональний обов'язок в групі

радянських військ в Афганістані. 61 осіб було відзначено державними нагородами СРСР і республіки Афганістан. Поруч з Палацом культури шахти "Білозерська" встановлено пам'ятник землякам - учасникам війни в Афганістані.

Слайд 9 Пам'ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС
У День скорботної

Пам'ятник ліквідаторам аварії на ЧАЕС У День скорботної дати, 23 квітня

дати, 23 квітня 2008 року, білозерчани зібралися на відкриття

пам'ятника тим, хто в перший же день страшної біди, кинувся приборкувати ядерний вогонь. Пам'ятну капсулу в урочистій обстановці на цьому місці заклали ще в 2007 році. Гроші на пам'ятник були виділені з місцевого бюджету, а будували його всім містом. Найактивнішу участь взяли самі чорнобильці. На відкритті пам'ятника було багато гостей і вдячних жителів нашого міста.

Слайд 10 Пам'ятний знак шахтарям міста
На честь трудових досягнень

Пам'ятний знак шахтарям міста На честь трудових досягнень шахтарів міста був

шахтарів міста був встановлений пам'ятник, відкриття якого відбулося 31

серпня 2009 року. Ідея встановлення пам'ятника належить міському виконавчому комітету, так як наше місто оточують вугільні підприємства і цей пам'ятник є символом нелегкої шахтарської праці. Також на пам'ятнику текст молитви до Святої Варвари з проханням захистити шахтарів, що спускаються в забій.

Слайд 11 Пам'ятник срібному призеру Олімпійських ігор Олександру Первію.
22

Пам'ятник срібному призеру Олімпійських ігор Олександру Первію. 22 жовтня 2010 року

жовтня 2010 року проізашло знаменна подія в житті нашого

міста: відкриття пам'ятника срібному призеру ХХ-х Олімпійських ігор в Москві А. Первій. Це ім'я, свого часу, стало відомо всій країні. Простий хлопчина з невеликого шахтарського містечка став срібним призером з важкої отлетики на Олімпійських іграх в Москві. Ми, його земляки, були горді тим, що саме тут, в Білозерському, Олександр отримав перші уроки спортивної майстерності, тут "кувалися" його перші перемоги. Його життя обірвалося дуже рано, але залишилася світла пам'ять і приклад служіння справі, яке вибрав, наполегливості у виконанні мрії.

  • Имя файла: prezentatsіya-ekspeditsіya-donbas-ekskursіyniy-napryamok-zastiglі-mittєvostі.pptx
  • Количество просмотров: 146
  • Количество скачиваний: 0