Что такое findslide.org?

FindSlide.org - это сайт презентаций, докладов, шаблонов в формате PowerPoint.


Для правообладателей

Обратная связь

Email: Нажмите что бы посмотреть 

Яндекс.Метрика

Презентация на тему Динаміка ціни на золото, прогноз та фактори впливу

Золото як актив Золото - грошовий актив, який утворює частина міжнародних валютних резервів країни і використовуваний для фінансування дефіциту платіжного балансу. Oсoбливoстями ринку зoлoтa є те, щo вoнo фaктичнo викoристoвується всімa крaїними у якoсті резервнoгo тa
Динаміка ціни на золото, прогноз та фактори впливуПІДГОТУВАЛИ СТУДЕНТИ ФІНАНСОВОГО-ЕКОНОМІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ:КРД-404СЕМЕНЮК ІВАНСТРОЯНІВСЬКИЙ ОЛЕКСАНДРТЕТЕНЬКІН АНДРІЙКРД-403ГУРІН АРТЕМ Золото як актив Золото - грошовий актив, який утворює частина міжнародних валютних Інвестування в золотоГоворячи про нестабільний стан економіки і серйозні ризики, багато інвесторів Фактори, що впливають на зміну вартості Формування ринкової ціни золота - багатофакторний Основні фактори впливу на ціну золотаНа формування ринкової ціни золота впливає безліч Динаміка ціни на золото Світові ціни на золото Прогноз на 2017 та на майбутнє Задаючись питанням, скільки коштує золото зараз Особисті думкиЯк і в будь-якій ситуації, існує кілька думок і версій про ВисновокЦіни на золото на 2017 рік – це досить спірне питання, тому, ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!
Слайды презентации

Слайд 2 Золото як актив
Золото - грошовий актив, який

Золото як актив Золото - грошовий актив, який утворює частина міжнародних

утворює частина міжнародних валютних резервів країни і використовуваний для

фінансування дефіциту платіжного балансу. Oсoбливoстями ринку зoлoтa є те, щo вoнo фaктичнo викoристoвується всімa крaїними у якoсті резервнoгo тa стрaхoвoгo фoнду. Знaчнa чaстинa зoлoтa, щo знaхoдиться зaрaз в резервaх МВФ тa центрaльних бaнків різних крaїн мoже бути вистaвленa нa прoдaж.

Слайд 3 Інвестування в золото
Говорячи про нестабільний стан економіки і

Інвестування в золотоГоворячи про нестабільний стан економіки і серйозні ризики, багато

серйозні ризики, багато інвесторів розумно замислюються над вкладенням власних

коштів у золото. І це логічно, адже цей метал регулярно опинявся тим притулком, яке рятувало від величезних втрат у найскладніші часи.
Воно завжди приносило спокій в ті періоди, коли всесвітню економіку лихоманило. Вкладення фінансів у даний цінний метал дозволяло не тільки уникнути ймовірних втрат, але й приносило помітну вигоду.
Словом, інвестування в золото виглядає вигідним практично зі всіх сторін. Але останні роки змушують почати сумніватися в даному твердженні. Вони викликають думки про те, що здавалася непорушною істина може виявитися не настільки стійкою, як хотілося б більшості людей. Динаміка цін зараз змушує турбуватися, оскільки наявна на поточний період тенденція досить негативна. І тому стає вкрай важливо, якою буде вартість золота в 2016 році.

Слайд 4 Фактори, що впливають на зміну вартості
Формування ринкової ціни

Фактори, що впливають на зміну вартості Формування ринкової ціни золота -

золота - багатофакторний процес: вона коливається в залежності від

економічних, політичних, спекулятивних чинників. У їх числі: економічна і політична обстановка, співвідношення попиту і пропозиції золота, інфляція, коливання провідних валют і процентних ставок, поширення альтернативних золоту фінансових інструментів, у тому числі похідних, використовуваних для страхування ризиків.
Зростання світової економіки впливає на вартість не менше. Адже при згаданому раніше стабільному положенні найбільш перспективним виглядає вкладення в різні акції. Вони принесуть прибуток значно швидше, не змусивши потенційного інвестора довго чекати зміни своєї вартості. А золото можна назвати інструментом суто довгострокових вкладень. Воно вимагає часу.
Але не тільки ці фактори варто враховувати, говорячи про те, що чекає золото в 2016 році. Є не менш значущі, важливі нюанси, що впливають на стан справ.

Слайд 5 Основні фактори впливу на ціну золота
На формування ринкової

Основні фактори впливу на ціну золотаНа формування ринкової ціни золота впливає

ціни золота впливає безліч факторів:
економічні, політичні та спекулятивні.
На підвищення

ціни впливають (збільшення попиту на золото):
- Збільшення промислово-побутового споживання золота
- Зростання інвестиційно-тезавраційних попиту при нестабільності економіки, інфляції, неврівноваженості платіжних балансів, різких коливань валютних курсів і процентних ставок.
Зниженню ціни золота сприяють (зниження попиту і збільшення пропозиції на золото):
- Підвищення курсу долара
- Зростання курсу цінних паперів
- Зниження темпів інфляції
- Активний продаж золота центральними банками для поліпшення показників бюджетного дефіциту і державного боргу

Слайд 6 Динаміка ціни на золото

Динаміка ціни на золото

Слайд 7 Світові ціни на золото

Світові ціни на золото

Слайд 8 Прогноз на 2017 та на майбутнє
Задаючись питанням,

Прогноз на 2017 та на майбутнє Задаючись питанням, скільки коштує золото

скільки коштує золото зараз і в скільки воно буде

оцінено в 2017 році, варто зазначити, що навіть якщо в кінці 2016 року ціна золота трохи знизиться, то в майбутньому році все має відновитися на колишніх позиціях. Правда, не варто забувати про те невеликому факт, що на даний момент гірничодобувна промисловість, як і золотовидобування в цілому, досягла свого піку. На думку аналітиків, через падіння вартості золота в майбутньому, багато глобальні проекти можуть досягти своєї граничної точки. Також багато хто стверджує, що золотодобувних активів просто не залишилося, тоді вся ця промисловість піде на спад, але золото з-за цього не подешевшає, а навпаки додасть в ціні. Хоча спочатку, коли видобуток золота знизитися, попит на нього не буде таким активним. У світлі таких подій непогано знати наперед прогноз цін на паладій в 2017 році

Слайд 9 Особисті думки
Як і в будь-якій ситуації, існує кілька

Особисті думкиЯк і в будь-якій ситуації, існує кілька думок і версій

думок і версій про те, як буде розгортатися ситуація

і до яких цифр все це призведе. Сьогоднішній день і ситуація не є винятком, тому можна виділити кілька можливих і передбачуваних варіантів розвитку ситуації, хоча деякі з них не радують своєю позитивною динамікою.
Думка 1. Зростання вартості золота на 2016-2017 рік. На підставі нестабільної ситуації на тлі курсу долара, вартість золота вже на початку року склало збільшення на 18%. Багато вважають, що, якщо долар і далі буде падати або ж залишиться на такій позначці, то золото може на кілька відсотків ще підвищиться вгору.
Думка 2. Негативний прогноз. На думку багатьох фахівців, істотних і якихось значущих і важливих переломних моментів щодо вартості металу не повинно статися. Як це зрозуміти? Іншими словами, курс золота поступово, повільними, але впевненими кроками почне своє зниження, тобто падіння вартості. Хоча, все-таки виникне ситуація і момент, коли золото різко підніметься в ціні, але це буде лише короткострокове явище. А яка ж в цьому випадку встановиться ціна на золото? В 2016 році, вартість становила 1 100 доларів, а ось до 2017 рік, якщо бути точніше, то до весни, межа встановиться на позначці в 900 доларів.
З чим це може бути пов’язано? Звичайно ж, з нестабільною ситуацією на світовому економічному ринку.
Думка 3. Стриманий прогноз. Згідно цієї теорії, ситуація буде не такою похмурою, але все ж зниження курсу золота варто очікувати.
Думка 4. Зниження зростання золота слідом за котируваннями нафти. Адже, напевно, кожен погодиться з тією думкою, що від вартості «чорного золота» залежать в даний час багато показники та динаміка вартості багатьох цінних паперів і матеріалів, і золото не є винятком, так як вважається свого роду страховкою від інфляції, яка зростає при підвищенні цін на нафту.


Слайд 10 Висновок
Ціни на золото на 2017 рік – це

ВисновокЦіни на золото на 2017 рік – це досить спірне питання,

досить спірне питання, тому, скільки експертів, стільки й думок.

Звичайно ж, хотілося, щоб вся ситуація пішла тільки з позитивного шляху розвитку і динаміці, а не на негативному. При цьому, також варто звернути пильну увагу на такі питання, як ціни на срібло в 2017 році, ціни на платину в 2017 році.


  • Имя файла: dinamіka-tsіni-na-zoloto-prognoz-ta-faktori-vplivu.pptx
  • Количество просмотров: 94
  • Количество скачиваний: 0