Что такое findslide.org?

FindSlide.org - это сайт презентаций, докладов, шаблонов в формате PowerPoint.


Для правообладателей

Обратная связь

Email: Нажмите что бы посмотреть 

Яндекс.Метрика

Презентация на тему Валютный курс

Валюта в широкому розумінні цього слова — це національна грошова одиниця тієї чи іншої країни. Проте в практиці грошового обігу валютою називають грошову одиницю, яка виконує функції міжнародного платіжного і резервного засобу. У цій ролі можуть виступати
ВАЛЮТНИЙ КУРСПідготувалаСтудентка групи ОА-31Петрова Юлія Валюта в широкому розумінні цього слова — це національна грошова одиниця тієї чи Національна валюта більшості країн, особливо тих, чия валюта не є конвертованою в Офіційний курс гривні щодо іноземних валют Розвиток валютного ринку 	На фоні падіння обсягів українського експорту, а також іноземних Динаміка валютного ринку України в цей період характеризувалася суттєвими змінами його кон’юнктури. Також вплив вищезазначених дестабілізуючих чинників відобразився на динаміці обмінного курсу гривні, який Ефективний обмінний курс гривні Характеристика графіка	 Реальний ефективний обмінний курс гривні в січні – вересні 2014 Дії держави з цього приводу	 З метою врівноваження ринку, впливу на очікування Валютні операції Національного банку України відповідним чином відобразилися на динаміці міжнародних резервів,
Слайды презентации

Слайд 2 Валюта в широкому розумінні цього слова — це національна

Валюта в широкому розумінні цього слова — це національна грошова одиниця тієї

грошова одиниця тієї чи іншої країни. Проте в практиці

грошового обігу валютою називають грошову одиницю, яка виконує функції міжнародного платіжного і резервного засобу. У цій ролі можуть виступати як окремі національні валюти, так і колективні гроші, наприклад екю або євро.


Слайд 3 Національна валюта більшості країн, особливо тих, чия валюта

Національна валюта більшості країн, особливо тих, чия валюта не є конвертованою

не є конвертованою в процесі міжнародних обмінних операцій, повинна

мати свій курс, тобто співвідношення, за яким вона обмінюється на іншу. Отже, валютний курс — це ціна грошової одиниці однієї країни, виражена в грошовій одиниці іншої країни або в міжнародній грошовій одиниці. При цьому слід мати на увазі, що на практиці користуються різними визначеннями курсу. Це може бути офіційний, ринковий, аукціонний курси, курс клірингових валют та ін.


Слайд 4 Офіційний курс гривні щодо іноземних валют

Офіційний курс гривні щодо іноземних валют

Слайд 5 Розвиток валютного ринку
На фоні падіння обсягів українського експорту,

Розвиток валютного ринку 	На фоні падіння обсягів українського експорту, а також

а також іноземних інвестицій в економіку України надходження іноземної

валюти в країну від нерезидентів за січень – вересень 2014 року зменшилися на 18,2% порівняно з відповідним періодом 2013 року. Водночас їх обсяг за підсумками дев’яти місяців був на 2,8 млрд. дол. США (в еквіваленті) більшим, ніж перекази іноземної валюти на користь нерезидентів (у відповідному періоді 2013 року обсяг чистих надходжень становив 6,2 млрд. дол. США).

Слайд 6 Динаміка валютного ринку України в цей період характеризувалася

Динаміка валютного ринку України в цей період характеризувалася суттєвими змінами його

суттєвими змінами його кон’юнктури. Це насамперед пов’язано з ескалацією

конфлікту на Сході України та його руйнівними наслідками для промисловості разом із негативними ринковими очікуваннями. У результаті чистий попит на іноземну валюту на готівковому сегменті валютного ринку за січень – вересень 2014 року становив 2,0 млрд. дол. США, на безготівковому – 5,3 млрд. дол. США.

Слайд 7 Також вплив вищезазначених дестабілізуючих чинників відобразився на динаміці

Також вплив вищезазначених дестабілізуючих чинників відобразився на динаміці обмінного курсу гривні,

обмінного курсу гривні, який за січень – вересень 2014

року за безготівковими операціями знизився до долара США на 58,8% – до 12,9437 грн./дол., а за операціями з продажу населенню готівкового долара США – на 56,8% – до 12,9888 грн./дол. США.

Слайд 8 Ефективний обмінний курс гривні

Ефективний обмінний курс гривні

Слайд 9 Характеристика графіка
Реальний ефективний обмінний курс гривні в

Характеристика графіка	 Реальний ефективний обмінний курс гривні в січні – вересні

січні – вересні 2014 року знизився на 25,6% порівняно

з груднем 2013 року. Здебільшого це було викликано змінами в динаміці номінального ефективного обмінного курсу гривні, який зменшився на 33,4% у зв’язку із знеціненням гривні. Водночас інфляційний диференціал збільшився на 7,8%, оскільки інфляція в Україні була вищою, ніж її середньозважений рівень в країнах – основних торговельних партнерах.

Слайд 10 Дії держави з цього приводу
З метою врівноваження

Дії держави з цього приводу	 З метою врівноваження ринку, впливу на

ринку, впливу на очікування його суб’єктів, а також підтримання

платежів НАК “Нафтогаз України” за імпортований природний газ та поповнення міжнародних резервів Національний банк України проводив інтервенції як з купівлі іноземної валюти, так і з її продажу. Їх сальдо за січень – вересень 2014 року становило “мінус” 4,6 млрд. дол. США.

  • Имя файла: valyutnyy-kurs.pptx
  • Количество просмотров: 107
  • Количество скачиваний: 0