Что такое findslide.org?

FindSlide.org - это сайт презентаций, докладов, шаблонов в формате PowerPoint.


Для правообладателей

Обратная связь

Email: Нажмите что бы посмотреть 

Яндекс.Метрика

Презентация на тему Торгові дома, торгово-промислові палати, фірмові і комісійні магазини

Содержание

Торговий дім – одна з ланок торговельної посередницької інфраструктури ринкової економіки. В міжнародному розумінні – це багатопрофільні фірми або компанії, які є асоціаціями торгових, виробничих підприємств, банків і бірж, аукціонів, рекламних і маркетингових компаній
«Торгові дома,  торгово-промислові  палати, фірмові і комісійні магазини» Торговий дім – одна з ланок торговельної посередницької інфраструктури ринкової Суть діяльності торгового дому, як і будь-якого іншої торгово-посередницької структури, полягає в Діяльність торгового дому характеризується широким діапазоном: здійснення від свого імені та переважно Вони здійснюють операції за досить різноманітною номенклатурою товарів і послуг. Торгові дома Торгово-промислова палата — торгово-промислова палата, недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка об'єднує юридичних осіб.Торгово-промислові палати Палати надають практичну допомогу підприємцям у здійсненні торгово-економічних операцій на внутрішньому і При Палаті функціонують галузеві комітети підприємців, які проводять незалежну експертизу нормативно-правових актів, Фірмові і комісійні магазиниФірмовим магазином вважається роздрібне торговельне підприємство, засновником (засновниками) якого Фірмові магазини повинні реалізовувати переважно продукцію,вироблену засновником або отриману на таку продукцію. Досвід показує, що успіх діяльності на ринку товарів народного споживання залежить від Комісійний магазин — заклад торгівлі, який приймає вживані (або нові) товари, техніку, одяг, цінності, Комісійний магазин відрізняється від благодійного магазину, в якому початковий власник передає право ВисновокТоргівля - галузь господарства і вид економічної діяльності, спрямований на здійснення товарообміну,
Слайды презентации

Слайд 2 Торговий дім – одна з ланок торговельної посередницької

Торговий дім – одна з ланок торговельної посередницької інфраструктури ринкової

інфраструктури ринкової економіки. В міжнародному розумінні – це багатопрофільні

фірми або компанії, які є асоціаціями торгових, виробничих підприємств, банків і бірж, аукціонів, рекламних і маркетингових компаній та посередницьких установ, що входять до асоціації на добровільній основі для здійснення діяльності як у власній країні, так і за її межами.

Торгові дома


Слайд 3 Суть діяльності торгового дому, як і будь-якого іншої

Суть діяльності торгового дому, як і будь-якого іншої торгово-посередницької структури, полягає

торгово-посередницької структури, полягає в закупівлі товару у виробників чи

оптових продавців своєї країни і перепродажу його за кордоном, та навпаки.

Слайд 4 Діяльність торгового дому характеризується широким діапазоном: здійснення від

Діяльність торгового дому характеризується широким діапазоном: здійснення від свого імені та

свого імені та переважно за свій рахунок експортно-імпортних, товарообмінних

(бартерних) та інших зовнішньоекономічних операцій; інвестування коштів у виробництво; здавання обладнання в лізинг; надання кредитів; надання послуг у сфері страхування, ремонту і обслуговування, складування, консультацій, інжинірингу, фінансів; торговий дім бере участь у торгах на біржах та в створенні спільних підприємств за участю іноземного капіталу. Діяльність торгового дому не обмежена однією групою товарів, які він продає.

Слайд 5 Вони здійснюють операції за досить різноманітною номенклатурою товарів

Вони здійснюють операції за досить різноманітною номенклатурою товарів і послуг. Торгові

і послуг. Торгові дома сприяють міжнародній кооперації виробництва, науково-технічному

співробітництву, виконують широке коло споріднених операцій, зокрема кредитно-фінансових, транспортно-експедиторських, страхових, маркетингових, беруть участь в інших формах зовнішньоекономічних зв’язків. Торгові дома добре знають свій ринок, потреби покупців, утримують торговельні склади та автопарки, забезпечують технічне обслуговування і постачання запчастин до імпортного обладнання.


Слайд 6 Торгово-промислова палата — торгово-промислова палата, недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка об'єднує юридичних осіб.
Торгово-промислові

Торгово-промислова палата — торгово-промислова палата, недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка об'єднує юридичних осіб.Торгово-промислові палати

палати


Слайд 7 Палати надають практичну допомогу підприємцям у здійсненні торгово-економічних

Палати надають практичну допомогу підприємцям у здійсненні торгово-економічних операцій на внутрішньому

операцій на внутрішньому і зовнішніх ринках, сприяє розвитку експорту

товарів і послуг, для чого надають своїм членам широкий спектр професійних послуг, в тому числі консультаційні послуги з питань зовнішньої торгівлі і оцінці ринків, проводять незалежну експертизу товарів, проводять оцінку нерухомості, декларування зовнішньо-торгових вантажів (по узгодженням з митними органами), надають патентно-ліцензійні послуги, послуги по штриховому кодуванню товарів і інше. Палати надають українським і іноземним підприємцям ділову, юридичну інформацію, організовують семінари, конференції, виставки в Україні і за кордоном, забезпечують ділові переговори з економічних питань, надають інші послуги для здійснення підприємницької діяльності.


Слайд 8 При Палаті функціонують галузеві комітети підприємців, які проводять

При Палаті функціонують галузеві комітети підприємців, які проводять незалежну експертизу нормативно-правових

незалежну експертизу нормативно-правових актів, що регулюють підприємницьку і зовнішньо-економічну

діяльність, а також з інших питань, що мають відношення до прав і інтересів підприємців; готують від імені членів Палати пропозиції органам державної влади по їх удосконаленню.

Слайд 9 Фірмові і комісійні магазини
Фірмовим магазином вважається роздрібне торговельне

Фірмові і комісійні магазиниФірмовим магазином вважається роздрібне торговельне підприємство, засновником (засновниками)

підприємство, засновником (засновниками) якого є суб'єкт (суб'єкти) господарювання, що

випускає товари, і реалізує переважно товари засновника.
. Фірмовий магазин, як правило, створюється і діє в якості юридичної особи, здійснює роздільний від інших видів діяльності його засновників облік фінансово-господарських операцій, пов'язаних з діяльністю фірмового магазину.
Фірмовий магазин може бути відкритий підприємством-виробником як за місцем знаходження засновника, так і в інших регіонах республіки, а також за її межами.

Слайд 11 Фірмові магазини повинні реалізовувати переважно продукцію,вироблену засновником або

Фірмові магазини повинні реалізовувати переважно продукцію,вироблену засновником або отриману на таку

отриману на таку продукцію. Вони є заключною ланкою товарного

обігу. Саме тут дається реальна оцінка промисловістю виготовленої продукції, визначається її подальша доля на ринку. Розвиток мережі фірмових магазинів в умовах ринкової економіки обумовлено рядом причин. Одна з них – прагнення виробників товарів обзавестися власними каналами збуту продукції для отримання безпосередньої інформації про кон'юктури ринку.


Слайд 12 Досвід показує, що успіх діяльності на ринку товарів

Досвід показує, що успіх діяльності на ринку товарів народного споживання залежить

народного споживання залежить від пізнання ключових проблем розвитку того

чи іншого ринку (товарного, регіонального і т.п.).


Слайд 13 Комісійний магазин — заклад торгівлі, який приймає вживані (або нові)

Комісійний магазин — заклад торгівлі, який приймає вживані (або нові) товари, техніку, одяг,

товари, техніку, одяг, цінності, антикваріат від власників з метою

їх продажу і отримання від цього певної суми — комісії.
В залежності від країни і історичного часу правила в комісійних магазинах можуть відрізнятися. Проте всюди і завжди розумілося, що одержувач (продавець), сплачує особі, яка володіє товаром частину доходів від продажу. Оплата не виконується до тих пір, поки цей товар не проданий. Відправник зберігає право власності на цей товар весь час, і може припинити домовленість в будь-який час, звернувшись з проханням про повернення товару.


Слайд 14 Комісійний магазин відрізняється від благодійного магазину, в якому

Комісійний магазин відрізняється від благодійного магазину, в якому початковий власник передає

початковий власник передає право власності на цей товар в

якості благодійного пожертвування, а продавець зберігає за собою всі доходи від продажу. Він також відрізняються від ломбарду, в якому початковий власник може передати право власності з ради негайної виплати, або в обмін на позичку. В ломбарді початковий власник може повернути собі товар після погашення в встановлений час кредиту і процентів, або передати права власності на товар ломбардові.


  • Имя файла: torgovі-doma-torgovo-promislovі-palati-fіrmovі-і-komіsіynі-magazini.pptx
  • Количество просмотров: 96
  • Количество скачиваний: 0