Что такое findslide.org?

FindSlide.org - это сайт презентаций, докладов, шаблонов в формате PowerPoint.


Для правообладателей

Обратная связь

Email: Нажмите что бы посмотреть 

Яндекс.Метрика

Презентация на тему Ринок праці і міграційні процеси в Україні

Ринок праці є складовою частиною економічної системи країни. А отже, він дзеркально відображує більшість політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі, та фокусує в собі найгостріші проблеми: високий рівень безробіття, посилення
Ринок праці і міграційні процеси в УкраїніВиконала Студентка 2 курсуГрупи СР-151Непопенко Катерина Сергіївна Ринок праці є складовою частиною економічної системи країни. Найважливішим фактором, що характеризує стан зайнятості всіх соціально-демографічних груп Слід зазначити, що за наявністю значної кількості відповідних вакантних   робочих місць на Обстеження трудової міграції, проведеного у 2012 р. виявило 1,2 млн. осіб, або Потоки трудових мігрантів спрямовані в основному до Заробітки мігрантів, які Як складеться політична ситуація в Доведено, що основними факторами впливу на рівень Якщо після стабілізації політичної ситуації в Україні, економіка країни Висновки. Міграція робочої сили України - це об’єктивний процес, який Дякую за увагу!
Слайды презентации

Слайд 2 Ринок праці є складовою

Ринок праці є складовою частиною економічної системи країни. А

частиною економічної системи країни. А отже, він дзеркально відображує

більшість політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі, та фокусує в собі найгостріші проблеми: високий рівень безробіття, посилення структурних диспропорцій зайнятості, неконтрольований відтік робочої сили за кордон, зміни якості робочої сили і мотивації праці, падіння рівнів доходів населення тощо. Зазначені проблеми стають істотним фактором поглиблення кризових явищ, стримують структурні зміни, а їх вирішення створює передумови для соціального і економічного зростання.

Слайд 3 Найважливішим фактором, що характеризує стан

Найважливішим фактором, що характеризує стан зайнятості всіх соціально-демографічних груп

зайнятості всіх соціально-демографічних груп населення, є ступінь мобільності, що

відбиває готовність і можливість населення змінювати соціальний статус, професійну приналежність і місце проживання. Мобільність обумовлена потребами економіки в праці визначеного змісту, а також здатністю і готовністю особистості до змін в істотних характеристиках праці.

Слайд 4
Слід зазначити, що за наявністю значної кількості

Слід зазначити, що за наявністю значної кількості відповідних вакантних   робочих місць

відповідних вакантних   робочих місць на ринку праці в Україні, очевидним

є той факт, що основною причиною трудової міграції є низький рівень оплати праці.
Трудові міграції значно більше поширенні серед чоловіків – вони становлять дві третини загальної кількості трудових мігрантів.


Слайд 5 Обстеження трудової міграції, проведеного у 2012 р. виявило

Обстеження трудової міграції, проведеного у 2012 р. виявило 1,2 млн. осіб,

1,2 млн. осіб, або 3,4 % населення у віці 15-70

років, які працювали або шукали роботу за кордоном. Серед населення працездатного віку частка трудових мігрантів у цьому періоді складала 4,1 % (в 2008 році – 5,1 %). Серед загальної кількості трудових мігрантів майже половину (48,5 %) складали короткострокові трудові мігранти, понад третину – особи, що повернулися до України і лише кожний сьомий трудовий мігрант працював за кордоном 12 місяців та більше

Слайд 6 Потоки трудових мігрантів

Потоки трудових мігрантів спрямовані в основному до сусідніх

спрямовані в основному до сусідніх країн – Російська федерація

(43 %), Польща (14 %), Чеська республіка (13 %), та до країн з привабливішими умовами – Італія (13 %), Іспанія (5 %), Німеччина (2 %) (рис. 4). Причому до Росії та Чеської республіки виїздять в основному чоловіки, де вони працюють на будівництві, тоді як серед мігруючих до Італії та Угорщини переважають жінки, де вони працюють відповідно в якості домашньої прислуги та у сільському господарстві.


Слайд 7

Заробітки мігрантів, які є як мінімум

Заробітки мігрантів, які є як мінімум в три

рази вищими, ніж в Україні, мають і позитивні наслідки. По-перше, заробітчани отримують роботу, по-друге, зменшується напруга на вітчизняному ринку праці, і по-третє, вони здійснюють перекази зароблених коштів своїм родичам у економіку України.

Слайд 8




Як

Як складеться політична ситуація в Україні прогнозувати

складеться політична ситуація в Україні прогнозувати навіть на найближчу

перспективу важко. Можна стверджувати лише про наявність політичної нестабільності. В разі нестабілізації ситуації можна очікувати збільшення виїздів за кордон національних меншин з України. Навіть у випадку стабілізації ситуації, враховуючи політичні події, які відбулися в Україні з початку 2014 року, можна прогнозувати зменшення кількості мігруючих до Росії, особливо це стосується мігрантів із західних областей. Як альтернативу мігранти можуть обрати країни Європейського Союзу, крім того цьому сприятиме і спрощення візового режиму.

Слайд 9 Доведено, що основними

Доведено, що основними факторами впливу на рівень трудової

факторами впливу на рівень трудової міграції українців за кордон

в умовах європейської інтеграції в сучасній політико-економічній ситуації є :
демографічна ситуація, рівень безробіття, розмір заробітної плати, міграційна політика, а також політична ситуація в Україні та світі.


Слайд 10 Якщо після стабілізації політичної ситуації

Якщо після стабілізації політичної ситуації в Україні, економіка країни

в Україні, економіка країни розвиватиметься таким чином, що український

мігрант матиме можливість отримати гідну заробітну плату, щоб забезпечити нормальні умови життя для своєї родини, соціальні гарантії, сприятливі умови для ведення бізнесу, у нього не буде потреби шукати низько кваліфіковану роботу чи роботу з високим рівнем травматизму за кордоном. Особливо перспективним, у цьому напрямку є, розробка заходів, для повернення на батьківщину молоді, яка навчається за кордоном, і може використовувати отриманий світовий досвід для ведення бізнесу в Україні.


Слайд 11 Висновки. Міграція робочої сили України -

Висновки. Міграція робочої сили України - це об’єктивний процес, який

це об’єктивний процес, який зумовлений економічними й неекономічними чинниками.

Характер, причини та масштаби українських міграційних процесів потребують сьогодні розробки та впровадження виваженої політики, яка має нівелювати негативні наслідки трудової міграції, сприяти безпеці країни, нарощуванню її економічного потенціалу та зростанню добробуту населення.

  • Имя файла: rinok-pratsі-і-mіgratsіynі-protsesi-v-ukraїnі.pptx
  • Количество просмотров: 107
  • Количество скачиваний: 0