Что такое findtheslide.com?

FindTheSlide.com - это сайт презентаций, докладов, шаблонов в формате PowerPoint.


Для правообладателей

Обратная связь

Email: Нажмите что бы посмотреть 

Яндекс.Метрика

Презентация, доклад по английскому языку на тему США. История, современность (8 класс)

Презентация на тему Презентация по английскому языку на тему США. История, современность (8 класс), из раздела: Английский язык. Эта презентация содержит 45 слайда(ов). Информативные слайды и изображения помогут Вам заинтересовать аудиторию. Скачать конспект-презентацию на данную тему можно внизу страницы, поделившись ссылкой с помощью социальных кнопок. Также можно добавить наш сайт презентаций в закладки! Презентации взяты из открытого доступа или загружены их авторами, администрация сайта не отвечает за достоверность информации в них. Все права принадлежат авторам презентаций.

Слайды и текст этой презентации Открыть в PDF

Слайд 1
Текст слайда:

The world around the USA



Слайд 2
Задачи презентации:Актуализация знаний учащихся по теме The USA;Формирование навыков устной и письменной речи.
Текст слайда:

Задачи презентации:

Актуализация знаний учащихся по теме The USA;
Формирование навыков устной и письменной речи.


Слайд 3
Содержание1) What do you know about the USA? Тест (10 вопросов с
Текст слайда:

Содержание

1) What do you know about the USA? Тест (10 вопросов с вариантами ответов + ключи + иллюстрация ответов)
2) Страноведческая информация в картинках (флаг, герб, история). Match the pictures with their descriptions.
3) Известные праздники в Америке. Which holiday would you refer to this or that picture.
4) Кроссворд по пройденному материалу о США.


Слайд 4
1. Who discovered America?A) Christopher ColumbusB) George WashingtonC) The pilgrimsWhat do we know about the USA?
Текст слайда:

1. Who discovered America?
A) Christopher Columbus
B) George Washington
C) The pilgrims

What do we know about the USA?


Слайд 5
2. Who was the first president of the USA?A) Abraham LincolnB) George WashingtonC) Franklin D. Roosevelt
Текст слайда:

2. Who was the first president of the USA?
A) Abraham Lincoln
B) George Washington
C) Franklin D. Roosevelt



Слайд 6
3. What is the national symbol of America?A) The roseB) The bald eagleC) The shamrock
Текст слайда:

3. What is the national symbol of America?
A) The rose
B) The bald eagle
C) The shamrock



Слайд 7
4. What is the capital of the United States?A) New York CityB) Los AngelesC) Washington, D.C.
Текст слайда:

4. What is the capital of the United States?
A) New York City
B) Los Angeles
C) Washington, D.C.



Слайд 8
5. Where is the Statue of Liberty situated?A) New YorkB) MassachusettsC) California
Текст слайда:

5. Where is the Statue of Liberty situated?
A) New York
B) Massachusetts
C) California



Слайд 9
6. The American flag has:A) thirteen stripes (13)B) thirty stripes (30)C) fifty stripes (50)
Текст слайда:

6. The American flag has:
A) thirteen stripes (13)
B) thirty stripes (30)
C) fifty stripes (50)



Слайд 10
7. Where is the tallest building (skyscraper) in the world?A) New York CityB) ChicagoC) California
Текст слайда:

7. Where is the tallest building (skyscraper) in the world?
A) New York City
B) Chicago
C) California



Слайд 11
8. When do Americans celebrate Independence day? A) July 4B) December 25C) February 14
Текст слайда:

8. When do Americans celebrate Independence day?
A) July 4
B) December 25
C) February 14



Слайд 12
9. What is the national sport of America?A) footballB) soccerC) baseball
Текст слайда:

9. What is the national sport of America?
A) football
B) soccer
C) baseball



Слайд 13
10. Who was the first man on the Moon?A) Yuri GagarinB) John GlennC) Neil Armstrong
Текст слайда:

10. Who was the first man on the Moon?
A) Yuri Gagarin
B) John Glenn
C) Neil Armstrong



Слайд 14
1. A2. B3. B4. C5. A6. A7. B8. A9. C10. C
Текст слайда:




1. A
2. B
3. B
4. C
5. A

6. A
7. B
8. A
9. C
10. C


Слайд 25
Match the picture with its description
Текст слайда:

Match the picture with its description


Слайд 26
The official or political name of the country is The UNITED STATES
Текст слайда:

The official or political name of the country is The UNITED STATES OF AMERICA because the country consists of 50 states. The country is usually known by a shorter name or the abbreviation THE USA or THE US. The country is often known as America because of the name of the continent. America is the geographical name.



Слайд 27
The American flag is known as THE STARS AND STRIPES. It consists
Текст слайда:

The American flag is known as THE STARS AND STRIPES. It consists of Fifty stars which represent the fifty states. Thirteen red and white horizontal stripes stand for the original thirteen States that were united in 1776.
The first flag was called the Grand Union Flag. It combined the flag of Great Britain with the thirteen stripes. It showed that these first thirteen states were British colonies. After the War of Independence, all thirteen states became free and the flag changed. The British flag in the corner was replaced by stars. Every time a new state entered the Union, a star was added.
So now today’s flag shows the thirteen stripes for the original number of states in 1776 plus the 50 stars which represent today’s total.



Слайд 28
The symbol of the country is the BALD-HEADED EAGLE with its wings
Текст слайда:

The symbol of the country is the BALD-HEADED EAGLE with its wings spread on a white background.
Five thousand years ago the first Americans chose the eagle as the emblem to symbolize their power. The bald eagle owes its name to the early American colonists. It actually isn’t really bald at all but white-headed. This bird lives only in the USA and Canady. In 1782, Congress selected the bald eagle as the emblem of the newly formed union to show the courage and might of the nation.



Слайд 29
Holidays in America
Текст слайда:

Holidays in America


Слайд 31
It is celebrated on December 25. It is the day when Christians
Текст слайда:

It is celebrated on December 25.
It is the day when Christians celebrate the birth of Jesus Christ.
The symbol of Christmas is Santa Claus who visits Americans and brings them presents.
In the morning people wish each other a “Marry Christmas”.

CHRISTMAS


Слайд 33
It is celebrated on the 1st day of January.Americans blow horns and
Текст слайда:

It is celebrated on the 1st day of January.
Americans blow horns and whistles at midnight to announce the beginning of a new year.
People kiss, hug, sing and shout “Happy New Year”.

NEW YEAR’S DAY


Слайд 35
It is celebrated on February 14. It is a day of love
Текст слайда:

It is celebrated on February 14.
It is a day of love and friendship.
Americans send greeting cards to their sweethearts and friends and ask them to “Be My Valentine”.

ST. VALENTINE’S DAY


Слайд 37
It is celebrated on a Sunday in April or May. The week
Текст слайда:

It is celebrated on a Sunday in April or May.
The week before Easter Americans colour eggs.
On Easter Sunday children wake up to find the Easter Bunny has left them a basket of candy.

EASTER


Слайд 39
American children celebrate Halloween on October 31. The children wear masks and
Текст слайда:

American children celebrate Halloween on October 31.
The children wear masks and colorful costumes. They walk door to door and shout : “Trick or Treat!”

HALLOWEEN


Слайд 41
It is celebrated on the fourth Thursday of November. This is a
Текст слайда:

It is celebrated on the fourth Thursday of November. This is a family holiday.
Americans gather to give thanks for all good things in their lives.
They make a big turkey dinner.

THANKSGIVING DAY


Слайд 42
CROSSWORD PUZZLE
Текст слайда:

CROSSWORD PUZZLE


Слайд 43
A special day for Mom. The most scary day of the year.
Текст слайда:

A special day for Mom.
The most scary day of the year.
Americans celebrate Independence Day during this month.
Martin Luther King, Jr. fought against racial … .
He visits Americans on Christmas Eve.
Americans wear this colour on St. Patrick’s Day.
The first President of the USA (last name).
The celebration of this holiday begins on December, 31.
He discovered America (last name).


Слайд 44
1. Mother’s Day2. Halloween3. July4. Discrimination5. Santa Claus6. Green7. Washington8. New Year’s Day9. Columbus.KEYS
Текст слайда:

1. Mother’s Day
2. Halloween
3. July
4. Discrimination
5. Santa Claus
6. Green
7. Washington
8. New Year’s Day
9. Columbus.


KEYS


Слайд 45
Thank you for the lesson
Текст слайда:

Thank you for the lesson